Сарадња са СЕППМФНС

Од фебруара до априла 10 наших чланова успешно је прошло обуке основног и напредног пружања прве помоћи у трауми. Кроз теорију и праксу наши спасиоци су вежбали пружање прве помоћи трауматизованим особама, чиме је значајно подигнут ниво знања и способности ГСС-а.
Велико хвала СЕППМФНС на гостопримству и професионалности. Надамо се будућим дружењима и заједничким вежбама.

Међусекторски протокол у области цивилне заштите

Горска служба спасавања Србије, планинарски клуб Тара и МСП консалтинг из Краљева одржали су консултативни састанак за припрему међусекторских протокола у области цивилне заштите и управљања катастрофама у циљу унапређења институционалних капацитета и организационе поставке за управљање катастрофама (приправност, реаговање и спасавање) у пограничном региону Србије и Босне и Херцеговине.
„Спровођење реформи у области управљања катастрофама је сложен задатак. Локалним заинтересованим странама не само да је потребан приступ средствима и екстерном знању да би успоставили ефективно и ефикасно управљање катастрофама, већ морају имати и снажне институционалне капацитете да се носе са свим аспектима функције управљања катастрофама – дефинисане механизме и инструменте, јасне процедуре, задатке и одговорности као и средства“, рекао је Владимир Каћурић, директор ГСС-а.
Консултативни састанак организован је у оквиру пројекта „Побољшана спремност за хитне интервенције и координисани одговор у пограничном подручју Србије и Босне и Херцеговине“, који суфинансира Европска унија у оквиру финансијског инструмента претприступне помоћи (IPA II) кроз Програм прекограничне сарадње Србија-Босна и Херцеговина 2014-2020.

Стратешко партнерство Yеттела и Горске службе спасавања Србије

Београд, 9. јун 2022 – Yеттел и Горска служба спасавања потписале су данас трогодишњи уговор о стратешком партнерству. Потписивању су присуствовали Мајк Мишел, генерални директор Yеттела и Владимир Павловић, председник управног одбора Горске службе спасавања Србије.
„Сви знамо колико је важан рад Горске службе спасавања и захвални смо на свему што чине. Yеттел је бренд окренут балансу, који за многе значи боравак у природи, бављење спортом или путовања. Желимо да помогнемо да наши грађани и тада буду безбедни и зато смо се одлучили да подржимо даљи рад ГСС-а. Да би горска служба што боље функционисала, потребна је добра, стабилна и брза мрежа попут наше, која четири године уназад добија УМЛАУТ-ово престижно признање Бест ин тест. Не постоји племенитији циљ од жеље да се спаси људски живот и да се помогне”, рекао је Мајк Мишел, генерални директор Yеттела.
У наредном периоду ГСС и Yеттел спровешће низ активности како би промовисали боравак на отвореном, на што безбеднији начин.
„Од брзине комуникација некада зависи и цео исход спасавања. Ми спасавамо људске животе, и добро знамо колико је сваки минут у неким ситуацијама пресудан. Зато је нама квалитет и поузданост комуникација веома важна. Радујемо се будућој сарадњи са Yеттелом, и надам се да ћемо заједничким радом успети да повећамо безбедност свих планинара, скијаша и рекреативаца“, изјавио је Владимир Павловић, председник управног одбора Горске службе спасавања Србије.
О Yеттелу
Yеттел је нови телекомуникациони бренд ППФ Телеком Групе, представљен 2022. године у Бугарској, Мађарској и Србији. Пружа дигиталне услуге и повезаност, са фокусом на кориснике и једноставном мисијом: помоћи им да пронађу свој баланс.
Yеттел, део ППФ Телеком Групе, има скоро три милиона корисника у Србији и до марта 2022. године пословао је под именом Теленор Србија. Компанија је присутна на тржишту од 2006. године и тренутно запошљава више од 1550 људи. Има богату понуду дигиталних и фиксних услуга, мобилне и додатне опреме на више од 130 продајних места широм земље.
Yеттел покрива целу територију Србије брзим и поузданим интернетом, пружајући супериорно корисничко искуство. Први је оператор који је покренуо 5Г тестно окружење у Србији. Yеттел нуди креативна, иновативна и једноставна решења за кориснике на мобилном и фиксном тржишту, а 2021. године лансиран је Хипернет са најбољим интернетом и дигиталном телевизијом за цело домаћинство.
За више информација, посетите www.yеttel.rs
О ГСС-у
Горска служба спасавања Србије је добровољна и непрофитна организација чији је основни циљ помоћ и спасавање у неприступачним планинским и урбаним условима. Спасити људски живот, помоћи човеку у невољи, основни је задатак ове службе.

ГСС Србије су 1952. године основали искусни алпинисти Планинарског савеза Србије, док данас службу сачињава око 250 активних спасилаца, од којих су многи искусни планинари, високогорци, алпинисти, спортски пењачи, спелеолози, рониоци и скијаши. У својим редовима служба има лекаре, докторе наука, инжењере, припаднике војске, специјалних јединица полиције, студенте.