Горска служба спасавања добила на коришћење Ланд Ровер Дефендер Хард Топ Н1

У будућим акцијама спасавања са неприступачних терена и по тешким временским условима спасиоци Горске службе спасавања Србије имаће на располагању и Ланд Ровер Дефендер Хард Топ Н1. Компаније British Motors i Wallis Adria д.о.о, регионални увозник за Јагуар и Ланд Ровер возила, уступиле су ово возило нашој организацији.
„Драго нам је да су компаније British Motors i Wallis Adria препознале квалитет нашег досадашњег рада и предложиле овакву сарадњу. Верујемо да ћемо до унесрећених сада долазити брже, као и да неће бити препреке коју Ланд Ровер Дефендер неће моћи да савлада ни на најзахтевнијим теренима. Као и што наш слоган каже „у служби људи и природе“ и ово возило ћемо ставити на располагање свим грађанима којима је на територији Србије потребна помоћ у неприступачним теренима и тешким околностима“, рекао је Владимир Каћурић, директор Горске службе спасавања Србије.
Ланд Ровер подржава и Горске службе спасавања у региону, сарадња са спасиоцима у Хрватској је већ почела, док ће ускоро и у Словенији.
„Ланд Ровер Дефендер је возило које може да стигне на све терене и сигурно ће користити ГСС-у. Надамо се да је ово само почетак једне добре сарадње, и да ће ово постати дугорочни пројекат који ће се проширити и на остала тржишта у региону“, изјавио је Милош Стефановић, директор Wallis Adria.
У British Motors-u наводе да су са задовољством подржали овај пројекат и да их радује чињеница да ће Ланд Ровер Дефендер бити стављен у „службу људи и природе“.
„Велико је задовољство да подржите непрофитну организацију која помаже унесрећеним људима и на тај начин покажете друштвену одговорност компаније без обзира на неколико последњих тешких пословних година у аутоиндустрији. Верујемо да ће Ланд Ровер Дефендер успети да покори и најнеприступачније терене и да ће допринети срећном крају многих пустоловина у које ће се ГСС упустити у наредној години“, истакла је Вера Вуковић, директор маркетинга British Motors-а.
Горска служба спасавања Србије је добровољна и непрофитна организација чији је основни циљ помоћ и спасавање у неприступачним планинским и урбаним условима. Спасити људски живот, помоћи човеку у невољи основни је задатак ГСС-а.