Средином марта, на Копаонику, одржане су две традиоционалне трке у организацији Горске службе спасавања, Планинарског савеза Србије као и Скијалишта Србије. Турно трка и спасилачка скијашка трка ове године окупиле су више од 70 такмичара, како из Србије тако и из земаља у региону.
Назив овогодишње трке био је “Fast and Safe”, а циљ да се демонстрира како на брз и сигуран начин, некада и једини, може да се приступи повређеним особама на неприступачном терену.
„И ове, као и претходих година имали смо госте из Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније и Румуније. На турно трци било је 20 такмичара, док је спасилачку трку и спуштање спасилачког чамца на стази Мало Језеро возило 54 скијаша“, рекао је Игор Тонковић, спасилац Горске службе спасавања и један од организатора трке.
Победник турно трке био је Мишко Косић, док су на спасилачкој трци први до циља стигли такође Мишко Косић и Марко Блечић, обојица из Црне Горе.
Као и сваке године учесници али и посматрачи трка могли су да се освеже, угреју и навијају за своје фаворите уз несебичне донације генералног спонзора Рубин Крушевац. Остали спонзори били су Raiffeisen банка, МАРС (Орбит и Сникерс), Моторола, Бамби и ГоПро, као и Беоспорт, Оутдоор спорт, „Milwaukee“, Салто, Гвинт. Стратешки спонзори Дачија и Скијалиште Србије.

Recommended Posts